Kako pravilno postaviti regiju stranice

Vaš posao je na neki način vezan za jedan ili drugi teritorij. Štoviše, ne govorimo uvijek o cijeloj zemlji. Ponekad govorimo o određenim regijama i gradovima. Kako u ovom slučaju učinkovito promovirati svoju web stranicu? Je li moguće koristiti klasične metode SEO promocije? može! Ali kako ne biste gubili vrijeme i novac uzalud, bolje je uključiti se u regionalnu promociju.

Već smo reklišto je lokalni SEO. Danas nastavljamo ovu temu i fokusiramo se na regionalnu promociju na internetu. I vjerujte mi, ovdje ima mnogo nijansi.

Što pruža regionalna promocija i zašto je potrebna?

U biti, lokalna promocija omogućuje promicanje resursa na određenom teritoriju. Ova potreba javlja se u nekoliko slučajeva:

  1. Imate lokalni posao i nema smisla promovirati ga u cijeloj zemlji. Na primjer, mali kafić, automehaničarska radionica ili mala slastičarnica kod kuće.
  2. Imate veliku tvrtku, ali se želite učinkovito natjecati na svakom regionalnom tržištu zasebno, tako da je lakše pobijediti regionalne nego nacionalne konkurente.

Ovo je stvarno dobra metoda da u kraćem vremenu dođete na vrh rezultata pretraživanja i istaknete sebe. A onda je sasvim moguće proširiti se i na širi zemljopis.

 

Prednosti regionalne promocije

Na temelju gore navedenog, možemo navesti nekoliko prednosti koje regionalna promocija web stranice daje tvrtki:

  1. Značajno smanjenje konkurencije. Konkurirate prvenstveno s domaćim prodavačima, a ne s nacionalnim, a pogotovo međunarodnim.
  2. Povećanje svijesti o brendu u regiji u kojoj se promovirate.
  3. Povećanje lojalnosti potencijalnih kupaca – publika je često lojalnija domaćim, lokalnim brendovima.
  4. Primjetne uštede na promociji – s manjim proračunom možete postići prilično impresivne rezultate.

Osim toga, promocija web stranice u regiji olakšava pronalazak partnera, pojednostavljuje pretragu i privlačenje već zainteresirane publike te pozitivno utječe na lojalnost tražilica.

Značajke promocije poddomena

Google, nažalost, trenutno ne zna u potpunosti raditi s poddomenama. A pokušaji korištenja vezanja za određene regije često uzrokuju pogreške.

Što učiniti?

Prvo morate zatvoriti poddomene od indeksiranja, a zatim koristiti regionalne mape. Uglavnom, to će biti naše poddomene, ali umjesto uvjetne poddomene kiev.site.ua dobivamo site.ua/kiev/ .

Promocija regionalne web stranice trebala bi započeti navođenjem regije. To se radi u Search Consoleu. Morate otići na karticu “Promet pretraživanja”, a potom na “Ciljanje po zemljama i jezicima”. Za točnije georeferenciranje također vrijedi registrirati svoju web stranicu na Google My Businessu i izvršiti odgovarajuće postavke (ovo pitanje ćemo pogledati malo kasnije).

Važno! Ako vaša stranica ima zonu domene postavljenu s kodom zemlje, regija će se automatski povezati. U ovom slučaju to je nemoguće promijeniti.

Međutim, postoje i drugi načini za postavljanje regionalne pripadnosti stranice i učinkovitije korištenje regionalnog SEO-a. Pogledajmo ih detaljnije.

Korištenje atributa hreflang

Korištenje atributa hreflang relativno je jednostavan Baza podataka e -pošte za funkciju posla i praktičan način da se tražilicama kaže regionalna pripadnost stranice. Da biste to učinili, dovoljno je u HTML kodu navesti jezik i regiju kojoj ova stranica pripada. Ovako izgleda:

Baza podataka e -pošte za funkciju posla

Na taj način čak možete postaviti promociju web stranice u nekoliko regija i zemalja, koristeći različite atribute za različite stranice. Ovo je vrlo zgodno za resurse koji imaju široku geografiju aktivnosti.

Kontakt podaci

Kontakti su važne informacije ne samo za korisnike വികെ ഐഡി – വികെ വഴി നിങ്ങളുടെ വെബ്സൈറ്റിലേക്കോ ആപ്ലിക്കേഷനിലേക്കോ അംഗീകാരം ചേർക്കുക stranice, već i za robote za pretraživanje. Oni ga analiziraju i tako tvore ispravnu poveznicu s regijom. Na web stranici morate unijeti sljedeće podatke:

  • fizička adresa (ako postoji);
  • telefonski broj s kodom države;
  • adresa e-pošte i tako dalje.

Podaci za kontakt ne bi trebali biti zaštićeni od indeksiranja; roboti za pretraživanje ih moraju čitati. Obavezno provjerite je li sve ispravno postavljeno i jesu li vaši podaci za kontakt ažurni.

Karta

Dodavanje ugrađene karte na vašu web-lokaciju takualnog ca cell numbers oglaođer može poboljšati lokalni SEO i u isto vrijeme pomoći korisnicima da vas pronađu. Poveznicu/kod karte sa svojom oznakom možete kopirati izravno u uslugu Google Maps. Zatim ga samo trebate dodati na stranicu. To se može učiniti u samo nekoliko minuta, ali na ovaj će način promoviranje web stranica po regijama biti puno učinkovitije.

Ključne riječi

Promicanje internetske trgovine u regijama uključuje korištenje relevantnih regionalnih upita za pretraživanje (ključne riječi): „kupite Samsung telefon u Kijevu“, „kafić u Harkovu“, „montaža guma u Lavovu“ i slično. Navođenje imena gradova, regija i regija povećava vidljivost vaše stranice u relevantnim regionalnim rezultatima.

Linkovi

Dobivanje poveznica s drugih web stranica u vašoj regiji može povećati regionalnu relevantnost vaše web stranice. Oni djeluju kao neka vrsta “signala” algoritmima pretraživanja da vaš resurs ima određenu geografsku lokaciju.

Google My Business

Ako ste fizički prisutni (ured, trgovina itd.), svakako se registrirajte na Google My Business i navedite svoju lokaciju. Ovo će izravno pokazati Googleu koju regiju ciljate. Osim toga, na ovaj ćete način povećati regionalnu referencu svoje stranice.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *