Razlozi zašto je dobivanje police životnog osiguranja sada potrebnije u eri nakon Covida

Na svijet je značajno utjecao COVID-19. Zatvaranja koja su uslijedila potaknula su brojne teorije i istraživanja o tome kako bi novi način života mogao utjecati na ljude.

Jedno je ipak sigurno: prolazak kroz pandemiju dao je mnogima od nas priliku zastati, razmisliti i procijeniti mnoge bitne elemente našeg života, kao što su naše financije. Naglašena je važnost financijske sigurnosti zbog pandemije, a mnogi su shvatili značaj i dobrobit police životnog osiguranja . 

Ako se još uvijek dvoumite trebate li policu životnog osiguranja, sljedeći vam razlozi mogu pomoći da steknete bolju sliku:

1. Financijska podrška i sigurnost za vaše voljene

To je dobrobit police životnog osiguranja koju treba najviše razmotriti. Čak i nakon što umrete, vaša obitelj može ostati bez vaše podrške. Životno osiguranje može pružiti vitalnu podršku osobama koje uzdržavate nakon što vas više nema, kao što je izvor prihoda, pokrivanje troškova obrazovanja vašeg djeteta ili pružanje bitne financijske stabilnosti vašem supružniku.

S povećanim rizikom za živote zbog COVID-a, potreba za proizvodom koji brine o voljenima je potrebnija nego ikad. Iako se pandemija možda smirila, naučila je lekciju da neizvjestan događaj može iskrsnuti bilo kada. Polica životnog osiguranja može biti učinkovit način da zaštitite sebe i svoje volje Popis e -pošte za državu ne od takvih neizvjesnosti.

2. Bolje upravljanje dugom za vaše voljene

Popis e -pošte za državu

Ne želite svoju obitelj opteretiti dugovima kami ngagaduhan jalur audit  tijekom krize. Ako imate financijske obveze kao što je zajam ili dug po kreditnoj kartici, vaša obitelj može biti velika odgovornost da ih isplati ako niste u blizini. Možda će morati odložiti svoje snove kako bi platili te obveze .

Ako odaberete odgovarajuću policu životnog osiguranja, vaši voljeni moći će otplatiti sve postojeće dugove, uključujući sve zajmove za automobile, osobne usluge ili kreditne kartice.

3. Mogućnosti ulaganja za financijski rast

Budući da se radi o dugoročnom proizvodu, može vam pomoći u postizanju dugoročnih ciljeva poput štednje za mirovinu ili kupnje kuće. Osim toga, nudi vam niz izbora ulaganja koji idu uz različite vrste ulagača. Specifični proizvodi osiguranja koji mogu pomoći u ostvarivanju povrata ovisno o tržišnom učinku mogu se odabrati ako postoji sklonost riziku za iste.

Dakle, pravi plan životnog osiguranja može pomoći u zaštiti budućnosti vaših najmilijih, kao i dati priliku za ostvarivanje tržišno povezanih povrata za vaš financijski rast tijekom nesigurnih vremena.

Pročitajte sitna slova ako odaberete policu povezanu s ulaganjem kako biste u potpunosti razumjeli potencijalne rizike i povrate.

4. Mogućnosti planiranja mirovine za bolju budućnost

Tko ne bi želio da njegov mirovinski fond nastavi rasti sve dok ne ode u mirovinu? Briga o sadašnjoj pandemiji ne bi vas trebala spriječiti u stvaranju bolje budućnosti.

 Možete se pobrinuti da imate stalan izvor redovnog prihoda tijekom godina svoje mirovine provedbom police životnog osiguranja s mirovinskim planom ili značajkama anuitet bt lists a. To možete u određenoj mjeri osigurati redovitim uplatama ili parkiranjem paušalnog iznosa u proizvod životnog osiguranja usmjeren na mirovinu.

Neki od ovih planova mogu nuditi fiksni iznos novca u redovitim intervalima. Ova vrsta sigurnosti može biti velika podrška vama i vašim voljenima da prođete kroz teška vremena.

5. Porezne uštede za smanjenje poreznih izdataka

Prema Odjeljku 80C Zakona o porezu na dohodak iz 1961., premija plaćena za policu životnog osiguranja ispunjava uvjete za maksimalnu poreznu olakšicu od 1,5 lakh Rs. Dodatno, prihodi primljeni od police u slučaju smrti ili dospijeća oslobođeni su poreza prema Odjeljku 10 (D) istog Zakona. Ove pogodnosti podliježu odredbama i uvjetima navedenim u Zakonu o porezu na dohodak. 

Trenutačno u Indiji postoje 2 porezna režima – novi i stari. Kako biste ostvarili željenu poreznu olakšicu, odaberite pravu nakon savjetovanja sa stručnjakom. Možete se odlučiti za promjenu režima tijekom sljedeće financijske godine.

Zaključak:

Plan životnog osiguranja može biti fantastičan proizvod za pružanje zaštite i poticanje potrošača da sustavno štede novac, što im pomaže u izgradnji zdravog korpusa.

Ovisno o vašim financijskim obavezama i uzdržavanim osobama, možda će vam trebati različiti iznosi police životnog osiguranja u različitim razdobljima vašeg života.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *