KPI:iden määrittäminen digitaalisille markkinointikampanjoille

Miksi digitaalisen markkinoinnin KPI:n luominen on tärkeää
Digitaalinen markkinointi voi olla tehokas tapa kasvattaa liiketoimintaasi. Ei ole kohtuutonta olla niin innostunut, että haluat vain sukeltaa ilman paljon suunnittelua ja perustaa Google Ads- tai Facebook-kampanjan (nyt Meta) nähdäksesi, mitä vaikutuksia näillä ponnisteluilla voi olla. Kriittinen osa markkinointikampanjaa – ja erityisesti digitaalista markkinointia – on kuitenkin keskeisten vertailuarvojen ymmärtäminen ja selkeän tavoitteiden asettaminen sille, mitä haluat saavuttaa. Näin voit arvioida tehokkuutta tehokkaasti ja ymmärtää, auttavatko mainokset yritystäsi.

Digitaalisen markkinoinnin KPI:t ovat myös tärkeä tapa määrittää budjettitaso, jota haluat käyttää eri mainosalustoilla. Jos näet hyviä tuloksia, on usein järkevää lisätä budjettia. Käänteinen on myös totta, jos näet heikkoja tuloksia. Mutta mistä tiedät, mitkä ovat vahvoja tai huonoja tuloksia? Tarvitset selkeän KPI-tavoitteen, joka on hyvin harkittu ja sopii yrityksellesi ja markkinointitavoitteillesi.

Tässä postauksessa käydään läpi joitain erilaisia ​​ajattelutapoja siitä

kuinka voit edetä huipputason digitaalisen markkinoinnin KPI-tavoitteen asettamisessa ja mitä sinun tulee tehdä sen saavuttamiseksi.

Joissakin tapauksissa sinulla voi olla tiettyjä kampanjoita tai kanavia, jotka tukevat tietoisuutta tai kanavan yläosan tavoitteita. Esimerkiksi suppilon yläosan kampanja voidaan suunnitella houkuttelemaan lukijoita blogiin, joka lisää heidät uudelleenmarkkinointikanaviin. Emme kuitenkaan käsittele tämäntyyppisten kampanjoiden tavoitteita tässä viestissä.

Erilaisia ​​lähestymistapoja digitaalisen markkinoinnin KPI:iden asettamiseen
Käymme läpi kolme erilaista lähestymistapaa KPI:n määrittämiseen. Jokaisen asianmukaisuus vaihtelee yrityksesi ja tavoitteiden mukaan. Näitä lähestymistapoja ovat liidikohtainen hinta, mainostuotto ja elinkaariarvo.

Hinta per liidi
Aloitetaan liidikohtaisesta hinnasta (CPL). Tätä voidaan kutsua myös hankintakohtaiseksi hinnaksi (CPA). Jos olet yritys, joka C-tason johtoryhmä hyödyntää digitaalista markkinointia saadakseen yrityksesi liidejä, tämä on luultavasti oikea lähestymistapa sinulle. Tämä voi sisältää paikallisia yrityksiä, kuten LVI-yrityksiä aina suuriin B2B-yrityksiin. Tärkeää tässä on ymmärtää, minkä arvoinen pätevä liidi on sinulle, ja sen saavuttamiseksi sinun on työskenneltävä taaksepäin.

C-tason johtoryhmä

Aloitetaan perusesimerkillä Oletetaan, että yrityksesi tienaa keskimäärin

500 dollaria jokaisesta myynnistä. Ja jokaisesta saamastasi uudesta liidistä, 10 % muunnetaan myyntiksi. Tämä tarkoittaa, että voit käyttää 50 dollaria (500 dollaria x 10 %) markkinointikustannuksiin saadaksesi kyseisen liidin. Toinen tapa ajatella tätä on, jos saat 10 liidia, joista yhdestä (10 %) tulee myynti, jonka arvo on sinulle 500 dollaria. Tämä tarkoittaa, että suurin summa, jonka haluat maksaa näistä 10 liidistä, on yhteensä 500 tai 50 dollaria liidiltä. Tämän seurauksena sinun tulisi asettaa KPI:ksi 50 dollarin liidikohtainen hinta.

Mainostuotto (ROAS)
Verkkokauppaan suuntautuneissa kampanjoissa myynti tapahtuu yleensä verkkosivustollasi. Näissä tapauksissa haluat arvioida mainostuottoa (ROAS), joka lasketaan kokonaistulona / mainoskulujen kokonaismääränä. Yleinen vertailukohde yrityksille on 3,0 dollarin mainostuotto, mikä tarkoittaa, että ansaitset kolminkertaisesti digitaaliseen markkinointiin kuluttamasi tulot. Esimerkkinä voisi olla 1 000 $:n käyttäminen Google Adsiin saadaksesi verkkokauppasi myyntituloja 3 000 $. Se olisi 3,0 dollarin mainostuotto.

Oikea ROAS-tavoite vaihtelee yrityksesi ainutlaatuisen tilanteen mukaan, mukaan lukien tiedot, kuten marginaali, myytyjen tuotteiden kustannukset ja yleiskustannukset. Jotain lähempänä 5,0 tai 7,0 dollarin ROAS-tavoitteita saattaa olla järkevämpää.

Elinikäinen arvo
Edistyksellisempi tapa ajatella digitaalisen markkinoinnin KPI:itä on käyttää elinkaariarvotietoja. Tässä lähestymistavassa otat pitkän aikavälin Verfügen Sie bereits über die Cybersicherheits näkemyksen ja hyödynnät asiakasdataa ymmärtääksesi, minkä arvoinen uusi asiakas on sinulle suhteen aikana. Yrityksesi luonteesta riippuen tämä ei ehkä ole kannattava lähestymistapa. Jos yrityksesi kuitenkin keskittyy hankkimaan uusia agb directory asiakkaita, jotka tekevät usein useita ostoksia tai tuottavat tilauspohjaisia ​​tuloja, tämä on ehdottomasti asia, jonka eteen kannattaa pyrkiä. Tärkeintä on saada asiakastiedot, jotta voit laskea, minkä arvoinen uuden asiakkaan keskimääräinen elinkaariarvo on sinulle.

Oletetaan, että uusi asiakas tuottaa aluksi 100 dollaria tuloja ja sitten 50 dollaria kuukaudessa keskimäärin 10 kuukauden ajan sen jälkeen. Jos käytit vain yksinkertaista hankintakohtaista hintaa, saatat ajatella, että enimmäishinta, jonka voit maksaa uudesta asiakkaasta, on 100 dollaria. Elinaikaisen arvodatan avulla voit kuitenkin nähdä.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *