Principi promocije web stranica na zapadu su isti:

Ako SEO za vas nije samo profesija, već omiljena aktivnost i glavni izvor prihoda, onda ćete u ovom članku saznati kako izvući još više koristi od promocije web stranica na Zapad 2024. godine i ostaviti svoje konkurente iza sebe.

Dakle, ovdje je potpuni vodič za SEO za zapadno tržište iz kojeg ćete naučiti:

  • Koje vas poteškoće čekaju u promociji web stranica u inozemstvu 2024.?
  • koje alate koristiti za brz i učinkovit SEO na Zapad
  • Koje su specifičnosti SEO-a u “burzhunetu”
  • koje faktore tražilice uzimaju u obzir prilikom rangiranja stranice u SERP-u
  • koje su faze napredovanja prema Zapadu
  • kako doći do vrha 2024. i ostaviti svoje konkurente iza sebe

Zapadno tržište za SEO je prije svega Europska unija, SAD, Velika Britanija, Kanada, Australija i druge razvijene zemlje. Bez obzira na nišu, ciljana publika ovdje je vrlo solventna, što znači da promocija web stranice u inozemstvu može donijeti visoku zaradu, neusporedivu sa SEO-om u CIS-u. Ali postoje nijanse koje morate znati kada ulažete novac u SEO promociju na Zapadu. Sada ćete naučiti o njima i još mnogo toga.

 

 

  • otkloniti sve moguće tehničke pogreške na stranici;
  • optimizirati upotrebljivost;
  • dodati zanimljiv sadržaj;
  • napumpajte svoj profil veze visokokvalitetnim povratnim vezama.

Ali važno je uzeti u obzir da su na Zapadu tehnologije tražilica ispred naših, što znači da tamo vrijede posebni zahtjevi i postoje nijanse u rangiranju stranica.

Na što obratiti pozornost

Glavne tražilice koje osiguravaju lavovski udio organskog prometa su Google, Bing, Yahoo. Među njima, Google, naravno, ima najveći potencijal da ga privuče. Stoga vam savjetujemo da formulirate strategiju za promociju web stranica u inozemstvu na temelju zahtjeva Google tražilice.

Unatoč činjenici da u biti postoji jedna tražilica, SEO značajke za svaku zapadnu zemlju su različite. Kada promovirate svoju stranicu na zapadu, budite spremni na lokalna pravila igre. Ovo je važno ako se odlučite ući na međunarodno tržište i očekujete da ćete privući solventnu ciljanu publiku iz Europe, SAD-a ili Kanade.

Međunarodni SEO: što je to i koje su njegove značajke?

Međunarodni SEO je proces optimizacije web stranice za različite zemlje i jezike kako bi se privukla publika iz različitih regija i promet s tražilica popularnih na ovim teritorijima.

Već smo vam više puta rekli da je promoiti Baza podataka e -pošte za funkciju posla stabcija web stranice na Zapadu složeniji i skuplji proces nego na ukrajinskom tržištu. A razloga za to ima mnogo, od velike konkurencije do korištenja različitih tražilica. U Ukrajini velika većina ljudi preferira Google pretraživanje, ali u Europi i SAD-u Bing, Yahoo! i drugim sustavima. Ovo je važno uzeti u obzir!

Baza podataka e -pošte za funkciju posla

Sveobuhvatna promocija stranih web stranica uključuje više područja rada:

  • ciljanje prema jeziku i zemlji;
  • formiranje pravilne URL strukture: odabir domene, poddomene i poddirektorija;
  • koristeći hreflang koji označava jezik i regiju za svaku stranicu;
  • stvaranje lokaliziranog sad Verfügen Sie bereits über die Cybersicherheits ržaja s prilagodbom teksta, slika, valute i tako dalje;
  • postavljanje na poslužitelje bliže ciljanoj publici, što često poskupljuje promociju web stranice u inozemstvu;
  • stvaranje povratnih veza s lokalnih stranica;
  • izbjegavanje uobičajenih pogrešaka, kao što su dupliciranje sadržaja, netočna upotreba hreflang oznaka, nedovoljna lokalizacija itd.;
  • sveobuhvatno praćenje rezultata: analiza pozicija, prometa, konverzija i drugih metrika za svaku regiju i jezik.

Dakle, vidimo da promicanje međunom sm clean emai jerarodne web stranice ima neke ozbiljne razlike. Zato ovaj zadatak treba povjeriti stručnjacima s odgovarajućim iskustvom.

Gdje započeti promociju u inozemstvu?

 

Zapadna se publika razlikuje od ZND-a prvenstveno po tome što korisnici drugačije komuniciraju s web mjestom i donose odluke na temelju mnogih čimbenika. Osim toga, imamo drugačiji mentalitet i, sukladno tome, drugačiju percepciju tehnika oglašavanja i USP-a. Ovo je također važno uzeti u obzir kada promovirate stranice za zapadno tržište.

Ponekad se morate suočiti s raznim pravnim problemima. Na primjer, Google može zabraniti ili ne objaviti oglas, ili čak blokirati račun zbog kršenja zakona zemlje promocije. Često državni zakon izravno utječe na poslovanje u cjelini. Na primjer, ako imate online trgovinu u Njemačkoj i prikupljate osobne podatke od korisnika, morat ćete prenijeti stranicu na njemački poslužitelj, budući da postoji zakon o povjerljivosti osobnih podataka stanovnika zemlje na ovom teritoriju .

Dakle, prva faza u promociji web stranice na zapadu nije prikupljanje semantičke jezgre ili optimizacija strukture resursa, već analiza niše i tržišta u cjelini.

U našoj tvrtki često se susrećemo sa situacijom da klijent ima problema i velikih poteškoća s promocijom web stranice iz razloga što nije proveo analizu publike prije izlaska na strano tržište. Rezultat je izgubljeno vrijeme i mnogo više složenosti za SEO stručnjake.

Uzmimo sljedeći slučaj kao primjer. Poznata financijska organizacija u CIS-u naručila je reviziju od nas. Klijent je želio izaći na zapadno tržište. Prije svega odlučili smo se za promociju u Njemačkoj, a potom za proširenje geografije promocije web stranice. Tvrtka nije imala proračun za pozivni centar koji bi mogao upravljati pozivima u različitim vremenskim zonama i na različitim jezicima. Kao rezultat toga, donesena je odluka da se narudžbe obrađuju online koristeći minimalne ljudske resurse. Izradili smo web stranicu na kojoj smo postavili potrebne podatke, napravili funkcionalnost za naručivanje i online izračun cijene usluga. Prikupili smo i implementirali karakteristike konkurenata i potrošili mnogo novca i vremena na razvoj.

Međutim, rezultat nije opravdao očekivanja: trajanje sesija na web mjestu bilo je minimalno, a zabilježen je visok postotak kvarova – korisnici su gotovo odmah zatvorili stranicu. Bilo je minimalno konverzija na web mjestu i ciljanih zahtjeva.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *