Što je zajam za obrtna sredstva? +6 stvari koje trebate znati

Što je zajam za obrtna sredstva i kako ga poduzeća mogu iskoristiti u svoju korist? Saznajte više u ovom članku!

Većina poduzeća doživi razdoblja niskih prihoda barem jednom tijekom godine. Bilo da je riječ o sezonskim promjenama potražnje ili vremenu, te tvrtke moraju planirati u skladu s tim kako bi pokrile svoje svakodnevne troškove, platile svoje zaposlenike i, što je najvažnije, ostale ispred svoje konkurencije.

Jedan od načina na koji se vlasnici tvrtki mogu boriti s ovim problemom su zajmovi za obrtna sredstva, koji su opcije financiranja namijenjene kratkoročnim problemima. No, za nekoga tko nije upoznat s ovom vrstom financiranja, može biti izazovno razumjeti u što se upuštate, pogotovo ako prvi put razmišljate o kreditu za svoju tvrtku.

Ako ste se pitali: ” Što je zajam za obrtna sredstva ?” nećeš se morati još dugo pitati. U nastavku pročitajte sve što trebate znati o dobivanju zajma za obrtna sredstva za vašu malu tvrtku.

1. Što je zajam za obrtna sredstva?

Zajmovi za obrtni kapital su kratkoročne opcije financiranja koje se koriste za pokrivanje dnevnih operativnih troškova poduzeća, uključujući obračun plaća, najamninu i nepodmirene obveze duga. Iako ne možete koristiti zajam za obrtna sredstva za dugoročna ulaganja ili kupnju imovine za cijeli život, oni su savršeni za posao koji se bavi cikličkom ili sezonskom prodajom jer vam mogu pomoći u upravljanju novčanim tokom tijekom razdoblja niske poslovne aktivnosti /prodajni.

Na primjer, mnoge proizvodne tvrtke proizvode većinu svojih proizvoda tijekom trećeg tromjesečja kako bi se pripremile za blagdansku gužvu četvrtog tromjesečja.

Znaju da će nakon kraja godine imati prihod za pokrivanje operativnih troškova, pa bi mogli uzeti zajam za obrtna sredstva prije trećeg tromjesečja kako bi osigurali dovoljno kapitala za proizvodnju svojih proizvoda i plaćanje svojih zaposlenika tijekom mjeseci visoke proizvodnje .

Rokovi otplate kredita za obrtna sredstva Funkcije baze podataka e-pošte općenito su kraći od ostalih opcija financiranja. Obično ćete morati vratiti posuđeni iznos u roku od 6 do 18 mjeseci , stoga je najbolje ne preuzimati velike izdatke, kao što je agresivno širenje vašeg poslovanja.

funkcije baze podataka e-pošte

2. Koje su različite vrste zajmova za obrtna sredstva?

Sada kada smo ukratko odgovorili na pitanje “Što je zajam za obrtna sredstva. Dodajmo još malo dublje definiciji razlažući pojam na različite vrste:

2.1. Oročeni krediti

Kratkoročni zajam za obrtna sredstva என்ன, ஏன் & ஆம்ப்; உயர் கல்விக்கான சமூக ஊடி jednokratno. Je plaćanje koje se daje tvrtki za operativne troškove. Morat ćete vratiti posuđeni iznos unutar uvjeta koje ste dogovorili sa svojim zajmodavcem.

Ako vam na kraju treba više kapitala nego što ste prvotno posudili. Potencijalno možete osigurati još jedan zajam za obrtna sredstva uz izvorni. Ali vaš zajmodavac može zahtijevati da prije toga u cijelosti otplatite postojeći zajam.

2.2. Poslovna kreditna linija

Za razliku od zajma, poslovna kreditna bfb directory linija je revolving kredit. Iz kojeg poduzeće može povući kad god treba dodatni kapital. Plaćate samo kamate na iznos koji povučete, a ova opcija obično uključuje veće iznose. Kredita i niže kamatne stope u usporedbi s poslovnom kreditnom karticom.

Međutim, često je skupo pokrenuti poslovnu kreditnu liniju, a neki zajmodavci mogu od vas zahtijevati plaćanje naknada tijekom vašeg mandata. Trebali biste pronaći zajmodavca koji nudi transparentne smjernice za najbolje rezultate s vašom poslovnom kreditnom linijom.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *