Razlika između organskog i sponzoriranog prometa

U ovom ćete članku saznati što je organski promet, zašto se smatra najvažnijom vrstom prometa za većinu web-mjesta i najbolje načine da ga povećate na svojoj web-lokaciji.

Što je organski promet?

Organski promet su posjetitelji koji na vašu web-lokaciju dolaze iz rezultata organskog pretraživanja, a ne putem plaćenih oglasa.

Kada korisnici unesu upit u tražilicu (kao što je Google), u rezultatima pretraživanja vide dvije vrste oglasa: organske (organske/besplatne) i sponzorirane (plaćene). Vizualno se plaćeni oglasi mogu prepoznati po tekstu “oglas” pored URL-a stranice.

 

Algoritmi pretraživanja razvrstavaju organske oglase tako da su veze na najrelevantniji sadržaj i pouzdane stranice na prvim pozicijama. Pozicije oglasa najviše ovise o veličini ponude koju nudi oglašivač. Stoga većina korisnika nereklamne rezultate smatra kvalitetnijima i spremniji su na njih prijeći.

Kada korisnik klikne bilo koji od organskih rezultata i posjeti web stranicu, to se bilježi u analitičkim alatima kao preporuka za organsko pretraživanje.

 

 pretraživanja

Glavna razlika između organskog prometa i prometa oglašavanja je ta što ne morate platiti preporuke od organskog prometa. Prvu vrstu posjetitelja dobivate pružanjem relevantnog odgovora na zahtjev korisnika. Ako privlačite korisnike oglašavanjem, tada plaćate svaki klik na oglas.

Kao što ste već shvatili, postoje dva načina za dobivanje posjetitelja s tražilica. Prvi način je poboljšati rang vaše stranice u rezultatima pretraživanja pomoću SEO-a, a drugi je korištenje Google PPC oglašavanja za postavljanje vlastitih oglasa u oglasne jedinice za upite koje želite.

Korištenjem SEO optimizacije web stranice možete ostvariti konverzije besplatno 24 sata dnevno, 7 dana u tjednu, no glavni je problem što se to neće dogoditi odmah. SEO-u je potrebno vrijeme za rad i postizanje rezultata.

S druge strane, s PPC oglašavanjem možete postići brže rezultate, ali ćete morati platiti svaki put kada netko klikne na vaše oglase i ode na stranicu.

Još jedna razlika između redosadr Baza podataka e -pošte za funkciju posla žajuvnog i plaćenog prometa je ta da će se promet web-mjesta odmah smanjiti nakon što se oglasi prestanu pojavljivati. U isto vrijeme, dobivate organske prijelaze za visoko rangiranje konstantno, tako da se neće smanjiti odmah nakon što optimizacija za tražilice prestane.

Proces promoviranja web stranice u tražilicama, uključujući i organsku promociju i plaćene alate, naziva se marketing tražilice (SEM).

Baza podataka e -pošte za funkciju posla

Zašto je organski promet toliko važan

Ovo je najvažnija vrsta posjetitelja koj Таркиш дар корхонаи коркарди нафти Ирвинг дар Канада u možete dovesti na svoju web stranicu. Važniji od klikova na pretraživačke oglase su korisnici s Facebooka ili drugih društvenih mreža.

Razlog je jednostavan: ciljani je organski promet.

Korisnici koji unose upit u tražilicu imaju određenu namjeru. Ako im možete dati rješenje ili odgovoriti na njihovo pitanje, veća je vjerojatnost da ćete dobiti novog klijenta ili pretplatnika.

Osim navedenog, visoko rangiranje također povećava vjerodostojnost web stranice i ima niz dodatnih prednosti.

Korisnici vjeruju Googleu, a web straneusm afb directory jeravice koje su visoko rangirane u tražilici provjeravaju korisnici. Stoga je klikovni postotak (postotak klikova) za organske oglase veći i veća je vjerojatnost da ćete posjetitelja koji klikne na njih pretvoriti u vlastitog klijenta.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *