Пазар за стрийминг: пълен преглед и тенденции

Къде да гледате това съдържание? Netflix, Amazon Prime, HBO Max, Star+? Преди няколко години този въпрос нямаше да има много смисъл за всеки, който го чете. Днес живеем в ерата на стрийминг пазара и този проблем е част от реалността на широката публика.

Филми, сериали, видео канали, музика, радио и подкасти непрекъснато се излъчват в платформи, печелейки все по-голяма и по-ангажирана аудитория.

В тази статия в блога на Freela вие ще разберете причините, които правят стрийминг пазара мощен търговски сегмент днес, а също така ще имате важни данни за тези тенденции.

Преди да имаме повече структурирана информация за тази пълна панорама, нека започнем с произхода на тези технологии и техните условия.

За да разберете пазара за стрийминг, е важно да знаете

какво означава понятието.

Това е името, дадено на технологията, която революционизира потреблението на съдържание с появата на високоскоростния интернет.

Вместо изтегляне, тази функция позволява на  Купете потенциален номер на мобилен телефон  потребителите да гледат видеоклипове, филми, сериали и музика, без да е необходимо теглене.

Предаването в реално време намери идеален път за разпространение в широка гама от устройства , като смарт телевизори, преносими компютри, смартфони, таблети и други.

Професионализацията на ресурсите и високото качество на услугите също са отговорни за умножаването на компаниите, посветени на този сегмент.

Оттам се появяват гиганти като Netflix, Globoplay, която е компанията за стрийминг, собственост на Rede Globo, Amazon Prime Video, Spotify, Deezer и др.

Купете потенциален номер на мобилен телефон

Повтарящи се спестявания
Интересен момент за разбиране на финансите на пазара за стрийминг е да разберете начина, по който се възнаграждават производителите на съдържание .

В миналото беше възможно да се закупи аудиовизуален продукт от една покупка. Вие сте платили за DVD или аудио CD и по този начин сте имали правото да притежавате това произведение.

Друг път беше в платената телевизия , където стойността включваше определен пакет от канали, с цялото разнообразие от теми и теми в този набор.

С новите технологии вече е възможно да изберете

какво искате да гледате – няма нужда да се  web writing: detailed portrait of a successful article   абонирате за различни разпространители, които не ви интересуват.

Друг важен момент е абонаментът за платформите, където се плаща периодична сума и по този начин епизодите и заглавията се показват на най-разнообразни устройства , с високо качество, само с едно кликване.

Има и друга страна, както показва кратко видео bw lists   от северноамерикански писател в неговия Tik Tok канал . В началото си Netflix започва като услуга, която доставя физически филми до домовете на абонатите.

За този период, както посочва авторът, клиентът може да избира между около 100 хиляди заглавия. Днес абонатите имат достъп до каталог с 6000 творби.

Прочетете също : Телевизионно потребление в дигитален свят: Защо телевизията все още е важна?

Пазар за стрийминг: с новите технологии вече е възможно да изберете какво искате да гледате
Поточно предаване на пазарни данни и тенденции
Скорошно проучване, представено от северноамериканската компания за анализ на интернет данни, Comscore , показва много благоприятна перспектива за пазара на стрийминг по целия свят – включително в Бразилия. За да разбере значението на тази технология в домове от различни възрасти, нашият екип избра някои подходящи прозрения за този сценарий:

Часове, прекарани в стрийминг

Между месеците януари 2022 г. и януари 2023 г. Cпоред изследването, общо 131 милиарда часа са гледани на свързана телевизия (CTV) или свързана телевизия.

За същия период, за да ви дадем представа, 205.  Mилиарда часа са гледани на така наречената линейна телевизия, която е с най-традиционното програмиране.

Ръст в потреблението на онлайн видео
Не спира да расте. През последните години, със специално внимание от 2020 г. нататък, кривата на растеж на потреблението на онлайн видео е стръмна.

Между 2020 г. и 2022 г. е регистрирано увеличение от над 51% .

Прочетете също : Видео маркетинг. Вашата компания вече не може просто да гледа

 

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *