Self Service και Mobile Money

Self Service και Mobile Money Με τις αυξανόμενες προοπτικές των νέων εταιρειών fintech και την έλευση προηγμένων παρόχων ψηφιακών πληρωμών, παραμένει σημαντική έλλειψη φυσικής υποδομής για την υποστήριξη της ψηφιοποίησης των καθημερινών συναλλαγών.

Το μεγαλύτερο δίκτυο χρημάτων για κινητά

Ας πάρουμε την Αφρική ως μελέτη περίπτωσης. Η υποσαχάρια Αφρική έχει έναν από τους μεγαλύτερους πληθυσμούς χρηστών χρημάτων από κινητά και, στη συνέχεια, το μεγαλύτερο δίκτυο χρημάτων κινητής τηλεφωνίας στον κόσμο. Η συνολική αξία των συναλλαγών χρημάτων μέσω κινητού τηλεφώνου το 2020 ήταν 1 τρισεκατομμύριο δολάρια και η Αφρική αντιπροσώπευε το 70% αυτού του συνολικού όγκου. Οι Αφρικανοί προτιμούν το κινητό χρήμα από τη συμβατική τραπεζική.

κινητά χρήματα Αφρική

Το δίκτυο χρημάτων κινητής τηλεφωνίας της Αφρικής αποτελείται από μεμονωμένους αντιπροσώπους κινητών χρημάτων που απλώνονται σε όλη την ήπειρο με μερικές εκατοντάδες χιλιάδες παρόντες σε κάθε χώρα. Υπάρχουν πράκτορες και στις πιο απομακρυσμένες περιοχές. Αυτοί οι πράκτορες λειτουργούν συνήθως έξω από μικρά καταστήματα ή περίπτερα και οι ώρες λειτουργίας τους την ημέρα είναι περιορισμένες.

Περιορισμοί του Υπάρχοντος Δικτύου
Οι πράκτορες κινητών χρημάτων διευκολύνουν τις Βιβλιοθήκη αριθμών τηλεφώνου  καθημερινές συναλλαγές, όπως καταθέσεις, μεταφορές και πληρωμές λογαριασμών. Για την εκτέλεση αυτών των συναλλαγών, κάθε πράκτορας έχει ένα συγκεκριμένο υπόλοιπο γνωστό ως float που περιορίζει τον αριθμό των συναλλαγών που μπορούν να γίνουν σε μια ημέρα από αυτόν τον πράκτορα.

Βιβλιοθήκη αριθμών τηλεφώνου

περιορισμοί χρημάτων από κινητό

Έτσι, το δίκτυο πρακτόρων δεν είναι τέλειο και έχει αρκετούς περιορισμούς, όπως περιορισμένες ώρες λειτουργίας και float. Πολλά από αυτά τα προβλήματα έχουν ήδη λυθεί στη.  Οφέλη και πώς να το χρησιμοποιήσετε  συμβατική τραπεζική με χρήση ΑΤΜ, λύσεις κατάθεσης.  Oετρητών και συσκευές ανακύκλωσης μετρητών, επιτρέποντας τραπεζικές.  Eργασίες 24/7 με πολύ υψηλότερα όρια μετρητών.

Ποια είναι η απάντηση;
Φυσικά, τίθεται το ερώτημα. γιατί δεν μπορούν να κάνουν.  1000 mobile phone numbers το ίδιο οι πράκτορες κινητών χρημάτων; Οι ανάγκες του.  Kινητού χρήματος και οι ανάγκες της τραπεζικής είναι πολύ διαφορετικές. Οι τράπεζες απαιτούν υψηλότερα επίπεδα συμμόρφωσης και ασφάλειας, επομένως ο εξοπλισμός και οι συσκευές τους είναι πολύ πιο ακριβοί και εξειδικευμένοι.

 

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *