Metaverse juhend algajale

28. oktoober 2021 läheb digitaalse turunduse ajalukku väga olulise päevana.

Kui olite Interneti lähedal, nägite tõenäoliselt, et Facebook Inc. nimetati ümber Metaks.

Ma tean, mida sa mõtled. “Suur asi, nad muutsid Spetsiaalne juht oma nime. Tõenäoliselt oli see PR-samm, et juhtida inimeste tähelepanu kõigist hiljutistest halvast ajakirjandusest ja vilepuhujatest .

Võib-olla olete millegi vastu, kuid see on palju enamat kui samale vanale asjale uue sildi lisamine. See tähistab Facebooki ametlikku muutumist sotsiaalmeediaettevõttest metaversse ettevõtteks . See on märkimisväärne.

Isegi kui te ei saanud Meta 77-minutilist tutvustust vaadata , nägite tõenäoliselt veebis ringlemas päris naljakaid meeme . See Zuckerbergi peakõne tõstab esile tema pühendumust metaversumile ja nägemust uuest kaubamärgist. Meta on metaversumis kõik sees ja see pole nali.

Aga mis on metaversum? Kes on sellega seotud ja miks peaksite sellest hoolima? Alustame.

Mis on metaversum?

See on lihtne küsimus, millele praegu lihtsat vastust pole. Kui ma 2021. aasta novembris seda blogi kirjutan, on metaversum püüdlustermin tuleviku, käegakatsutavama digitaalse maailma jaoks.

Mõiste “metaversum” pärineb Neal Stephensoni 1992. aasta ulmeromaanist Snow Crash . Stephenson kirjeldab metaversumit kui kollektiivset virtuaalset ruumi, mis toimib digitaalse reaalsusena, kus kõik inimesed eksisteeriksid samaaegselt. Seda kontseptsiooni täiendab Ernest Clinesi 2011. aasta romaan (ja 2018. aasta samanimeline film) Ready Player One .

Zuckerberg räägib rohkem sellest, kuidas see ruum sotsiaalse keskkonnana tunduks. Metaversum on „ kehastatud Internet , kus sa oled kogemuses – mitte ainult ei vaata seda”. Meta metaversumi oluline osa (proovige öelda, et 10 korda kiiresti) on kohalolek – tunne, nagu oleksite seal koos teise inimesega või teises kohas.

Ehkki universaalset määratlust pole, on metaversum hakanud kujunema ühiste arusaamade ja jagatud ruumi tunnete kaudu.

Mis on muutunud?

Kuna metaversumi kontseptsioon on eksisteerinud juba üle 30 aasta, siis miks peaksite uskuma, et nüüd on aeg, mil see tegelikult kuju võtab? Kuidas on asjad tänapäeval teisiti kui 10, 20, 30 aastat tagasi? Mis on muutunud?

Suure äri toetus

On saanud selgeks, et ettevõtted võtavad metaversiooni tõsiselt ning Meta, Microsoft , Netflix ja teised silmapaistvad ülemaailmsed ettevõtted tahavad osa sellest tegevusest. Seetõttu on Facebook Inci ametlik nimemuutus nii oluline. Üks asi on omada Oculuse peakomplekte ja käimasolevat teadus- ja arendustegevust virtuaalses ruumis, kuid teine ​​asi on metaversumi ümberkaudne loomine põhjatäheks. Kuna tehnoloogia, tarkvara ja tarbijabrändid valavad metaversumi arendusse raha ja ressursse, on vaid aja küsimus, millal sellest tulenevaid muutusi nägema hakkame.

Spetsiaalne juht

Tehnoloogilised edusammud

Arusaadavalt pidi Stephensoni lumekrahhi metaversumi kirjeldus tunduma valgusaastate kaugusel. 1992. aastal kuulasid inimesed endiselt muusikat oma uhkelt uuelt Sony Discmanilt. Y2K oli vaevu silmapiiril. Ühine digitaalne ruum, kus kõik elaksid ja üksteisega suhtleksid, oli täielik ulme.

2021. aastal oleme aga juba näinud, et mitmed ulmevidinad on reaalsuseks saanud . VR- ja AR-ruumid on tõelised. Virtuaalreaalsuse peakomplektid pole mitte ainult saadaval, vaid ka mõnevõrra taskukohased. Tehnika on viimastel aastakümnetel kaugele jõudnud ja kuigi me ei näe täielikult tegelikkuseks muutunud metaversumit aastaid, ei tähenda see, et vahepeal ei loodaks uusi uuendusi, teenuseid ja kogemusi.

Kaugkogemuste suurenemine

Kui pandeemia 2020. aasta märtsis algas, olime sunnitud kohanema kaugtöö ja digitaalsete suhtlusviisidega. Viimased poolteist aastat on tunne, et kõik on võrgus olnud.

Stryve’is ei ole kaugtöö toonud kaasa mingit tootlikkuse langust. Töö saab tehtud, kuid isikliku suhtluse puudumine on muutnud uute meeskonnaliikmete integreerimise ja sidemete loomise keerulisemaks. Ma võin sellest isiklikult rääkida. Liitusin meeskonnaga üle kaheksa kuu tagasi ja olen oma töökaaslastega kohtunud vaid kaks korda . Aitäh, COVID.

Aga mis siis, kui need kehastunud kogemused, mida Zuckerberg ette näeb, saavad reaalsuseks? Päev, kus tunneme end füüsiliselt nagu oleksime samas ruumis. Päev, kus saame virtuaalselt suhelda samal viisil, nagu teeksime seda isiklikult kontoris, koolis, spordiüritusel jne. See mõte oleks 2018. aastal tundunud hullumeelne, kuid pärast viimast poolteist aastat kauget elu , ma ei saa olla ainuke, kes seda loodab.

Miks peaksid turundajad hoolima?

Nagu oleme oma blogides korduvalt rääkinud, ei lakka parimad നിങ്ങളുടെ സൈറ്റ് തലച്ചോറിൽ ഉപബോധമനസ്സോടെ എങ്ങനെ പ്രവർത്തിക്കുന്നു turundajad kunagi õppimast ja valdkonna uute võimaluste uurimisest. Kui Stryve asutati, oli digitaalse ja sotsiaalmeedia turunduse kontseptsioon alles lapsekingades. Paljud ettevõtted nägid vaeva, et näha selliste platvormide nagu Facebook äripotentsiaali. 13 aastat edasi ja kõik, kes ei kasuta mingit sotsiaalmeedia strateegiat, on dinosaurused. Elu tuleb sulle kiiresti vastu.

Kui te ei uuenda ega uuri pidevalt tulevasi võimalikke kasvuvaldkondi, võite jääda ilma tohututest võimalustest.

NFT-d, mängud ja virtuaalsed kogemused

Kuigi mõned kaubamärgid võtavad nendes uutes ruumides „oota ja vaatame”, on teised kohe sisse sukeldunud. Sellised kaubamärgid nagu Toronto Raptors , Coca-Cola , Disney ja AS Roma on juba hakanud kasutama NFT-sid, et pakkuda oma klientidele juurdepääsu uuenduslikud kogemused, sisu ja eksklusiivsed pakkumised. Kas teil pole aimugi, mis on NFT-d või kuidas need töötavad? Ärge muretsege, siin on NFT-de juhend.

Oleme näinud ka pilguheite metaversumile mänguruumis. Platvormid, nagu Roblox ja võrgumängud, nagu Fortnite, laienevad muudesse meelelahutus-, sotsiaal- ja e-kaubanduse valdkondadesse, mis ulatuvad virtuaalsete kontsertide korraldamiseni sellistele artistidele nagu Travis Scott ja Ariana Grande miljonite osalejatega üle kogu maailma.

Robloxis on sellised kaubamärgid nagu Gucci , Vans ja Warner Bros loonud interaktiivseid virtuaalseid kogemusi. Robloxi brändipartnerluste asepresident Christina Wootton on kirjutanud : „Metaversum on suurem kui mängimine, me juhatame sisse selle uue inimliku kooskogemuse kategooria. See on kaasahaarav koht, kuhu inimesed saavad tulla ja üksteisega suhelda ning virtuaalseid kogemusi jagada. Nad saavad koos teha asju, näiteks töötada, õppida, mängida, ostleda ja kogeda meelelahutust.

Kui tegelete turundusega, siis kuidas võiksid need võimalused teid mitte erutada?

Nagu Rooma, ei ehitata metaversumit ühe päevaga. Nende tehnoloogiate arendamine, täiustamine, reguleerimine ja kasutuselevõtt võtab aega. Kuid nagu big work voleme pandeemia käigus õppinud, võib maailm muutuda ühe silmapilguga. 2022. aasta jaanuaris ei pruugi metaversumi kaasamine teie plaanidesse kuuluda, kuid need virtuaalsed ruumid arenevad ja koos nendega kaasneb kasutamata potentsiaal.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *