Sihtkliendi mõistmine: kliendiprofiili loomine

Ükskõik, kas müüa traditsiooniliste teede või e-kaubanduse platvormide kaudu, peavad turundajad kõigepealt mõistma, millised inimesed ostavad nende tooteid ja teenuseid kõige tõenäolisemalt. Täpse kliendiprofiili loomine selle kohta, kes, miks, kus B2B meililoend ja kuidas on ettevõtte jaoks oma kaubamärgi reklaamimisel kriitiline lähtepunkt.

Näiteks sotsiaalmeedia turundus pakub suurepärast võimalust majanduslikult sihipärast kohalolekut arendada. Ettevõte peab aga mõistma, kus nende tõenäolisemad kliendid oma aega veedavad, kuidas nad suhtlevad, mis neile meeldib ja mis ei meeldi ning probleeme, mida nad loodavad lahendada.

Mis on kliendiprofiil?

Kliendiprofiil kirjeldab teie potentsiaalsete ja praeguste klientide ostukäitumist, demograafiat, huvisid, igapäevategevusi ja valupunkte, mis mõjutavad nende ostuotsuseid. Tarbijaprofiile luues ja kohandades saavad turundajad kohandada oma strateegiaid ja kampaaniaid, et keskenduda sarnastele klientidele.

B2B meililoend

Olemasolevate andmete põhjal peaksite looma potentsiaalsete klientide omadustest ja käitumisest selge pildi, mis juhib teie tulevasi turundusstrateegiaid.

Mille poolest erineb kliendiprofiil ostja isikust?

Ostjapersona on üldiselt väljamõeldud versioon ostjate rühmast, keda võite loota sihtida. Sageli töötatakse välja enne, kui teie tooted on turule jõudnud.

Teisest küljest on kliendiprofiil varasemate edukate konversioonide andmepõhine analüüs, mis tuvastab ühised psühhograafilised omadused, mis ajendasid nende ostuotsuseid. Need on kliendiprofiili iseloomustavad omadused, mis mõjutavad seda, kuidas ja kuhu peaksid teie tootereklaamid ja kaubamärgi kujundamine keskenduma.

Tõhusa kliendiprofiili eelised

Teie kliendiprofiil peaks olema konkreetne. Kui vähendate oma profiili demograafiliseks näitajaks, mis sihib miljardeid inimesi, ei jää teil praktiliselt mingit suunda. Üksikasjalikumad kriteeriumid, mis keskenduvad esmasele sihtmärgile, võimaldavad teil:

Kliendiprofiili loomine

Peamiseks väljakutseks on olemasolevate klientide piisavate andmete kogumine mõjuva kliendiprofiili viimistlemiseks. Siin on mõned sammud, mis aitavad luua toimiva profiili:

  1. Vaadake oma müügimeeskonnaga üle konkreetsed üksikasjad, et leida ühiseid omadusi, mida nad võisid edukate müügiolukordade puhul märgata. Kuidas need kliendid teie toodete ostmiseni jõudsid?
  2. Küsitlus varasemate klientidega. Määrake müügiandmete, klientide arvustuste ja tagasiside põhjal ühised omadused . Määratlege erinevad vanuserühmad, sugu ja suhtlemisviisid. Kas nad ostsid näiteks lauaarvutist või mobiilseadmest?
  3. Tehke kindlaks, millised veebifoorumid on teie kliendibaasi jaoks kõige olulisemad.
  4. Kes on teie klientide silmapaistvad mõjutajad ?
  5. Kust ost tehti? Loodetavasti saate suundumuste tuvastamiseks tuvastada linna, osariigi, riigi ja mandri järgi.
  6. Uurige oma tegevusala ja konkurente, otsides üksikasju konkreetsete kohtade ja meetodite kohta, kuhu nende turundustegevus on koondunud.

Mis saab edasi kliendiandmete profileerimisest?

Tõhusad ettevõtted, kellel on kaubamärgi arendamiseks ja püsiva kohaloleku loomiseks rohkem ressursse kui kunagi varem, teavad, et kliendiandmete profiilide koostamine on edu saavutamiseks hädavajalik. Kui varem ostsid ettevõtted lihtsalt laiaulatuslikke reklaame televisiooni, raadio, ajalehtede ja ajakirjade kaudu, saavad turundajad tänapäeval luua väga spetsiifilist sisu veebikohtades, mida külastavad inimesed, kes teie tooteid või teenuseid kõige tõenäolisemalt ostavad.

Ettevõtted, kes ei ole oma tõenäolisemate klientide big work omadustest ja harjumustest täielikult teadlikud, on määratud konkurentsi edenedes lestale. Võtke aega, et leida andmed ja tööriistad, mis aitavad teie kliente määratleda, ning luua oma strateegia, et vastata nõudlusele täpselt seal, kus see on olemas.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *