Sankcije mogu biti privremene ili trajne i razlikuju

Odrasli plaše djecu “horor pričama”, a SEO klijenti ih plaše filterima. Međutim, postoji razlika. Ako su horor priče fikcija, onda se stvarno trebate bojati Google filtera. Oni su u stanju osigurati da sav novac i trud utrošen na promociju “odu u vodu”.

U ovom članku ćemo detaljno pogledati što su Google filteri, što su i što učiniti ako tražilica kazni stranicu.

Što su Google filteri?

Tražilica se brine da ljudi dobiju samo sadržaj visoke kvalitete. Nekad davno, u vrhu su se mogle vidjeti stranice s nečitkim tekstovima i hrpom nakrivo umetnutih ključeva, ali sada se sve promijenilo. Google algoritmi se svake godine ažuriraju i poboljšavaju, a zahtjevi za web resurse postaju stroži. Ako vlasnik stranice nastavi koristiti sadržaj niske kvalitete, zloupotrebljavati ključne riječi i pribjegavati drugim nepoštenim metodama promocije, mogu uslijediti sankcije.

Stoga su filtri tražilice dio algoritma koji hvata resurse niske kvalitete i zabranjuje im pojavljivanje u rezultatima pretraživanja. Svojevrsna kazna za one koji nepošteno pokušavaju doći do vrha i žele sve postići na jednostavne načine.

Zbog toga SEO stručnjaci stalno govore da ne možete koristiti sive i crne metode promocije. Brze rezultate morate skupo platiti: gubitak pozicija, smanjeni promet i druge posljedice.

Googleove sankcije: kako ih izbjeći

Da biste se istaknuli među milijunima drugih web stranica i privukli svoju ciljanu publiku, morate razumjeti mnoge nijanse. Jedan od najvažnijih čimbenika za uspjeh internetskog izvora je njegovo rangiranje u Google rezultatima. Što se više pojavljuje u rezultatima pretraživanja ključnih riječi, to će ostvariti više klikova i konverzija.

Međutim, neke stranice podliježu sankcijama tražilica. Ovo je mjera zaštite od resursa niske kvalitete ili spama koji mogu naštetiti korisnicima ili drugim web-mjestima.

Sankcije mogu biti uzrokovane različitim razlozima, kao što su:

  • korištenje sadržaja niske kvalitete;
  • nepoštivanje standarda sigurnosti i privatnosti;
  • pružanje lažnih ili zastarjelih informacija;
  • krivotvorenje ili falsificiranje podataka o vašoj tvrtki ili proizvodu i sl.

 se po težini. Ovisno o uzroku i prirodi kršenja, Google može poduzeti različite radnje. Na primjer, ukloniti ili sakriti određene stranice ili elemente web mjesta, smanjiti njihovu vidljivost ili učestalost prikazivanja, smanjiti broj poveznica na određeni izvor, zabraniti pristup određenim funkcijama ili uslugama itd. Čitajte dalje kako biste saznali što su Google filtri .

Kako web stranica ne bi potpala pod Googleove sankcije, važno je pratiti pismenost i jedinstvenost tekstova. Minimalna jedinstvenost trebala bi biti najmanje 60-70%. Trebali biste izbjegavati umnožavanje tekstova iz drugih izvora. Također je važno postaviti tehnički dio web resursa: trebao bi biti jednostavan za korištenje i bez neispravnih poveznica i pogrešaka.

Osim toga, morate pratiti ugled web mjesta: nemojte objavljivati ​​lažne informacije koje krše zakone, prijevarne sheme itd. Također biste trebana pi Kupite SMS uslugu tanje poli izbjegavati korištenje “crnih” metoda promocije: povećanje indikatora, spam, skriveni tekst. Ovo je izravan put do Googleovih sankcija. Također je važno pravovremeno odgovoriti na zahtjeve u Google Search Consoleu i otkloniti naznačene greške i upozorenja.

Ako slijedite sva pravila i preporuke, vjerojatnost pada pod Googleove sankcije je svedena na minimum.

Kako provjeriti je li web stranicu filtrirao Google?

Kupite SMS uslugu

Pogledajmo tri uobičajene metode. U svakom slučaju, potrebno je instalirati Google Analytics brojač na svoju stranicu, nakon čega je potrebno dodati resurs u servis za webmastere – Google Search Console.

Idite na odjeljak Sigurnosni problemi i ručne radnje na konzoli. Ako na resursu nema ručno nametnutih sankcija, prozor će izgledati ovako:

 

Ako postoje problemi, vidjet ćete obav Verfügen Sie bereits über die Cybersicherheits ijest s opisom i preporukama za stavke koje treba popraviti. Tada je preporučljivo zatražiti ponovnu provjeru. Ako sustav ponovno ne otkrije probleme, uklonit će ograničenja sa stranice.

Provjera prisutnosti stranica u indeksu

Da biste analizirali broj stranica u rezultatima, koristite običnu tražilicu. Unesite “site: site name” u red i pogledajte količinu:

 

Jeste li primijetili da ima manje setr ca cell numbers aživatranica? Provjerite datume ažuriranja Google filtera.

Ako primijetite iznenadni pad prometa u Google Analyticsu, to može značiti filtre. Iako razlog pada mogu biti i drugi razlozi: sezonalnost, smanjenje potražnje za pretraživanjem itd. Ali u slučaju kada su krivi filtri tražilice, broj prijelaza se vrlo naglo smanjuje.

Evo primjera sezonskog pada prometa. Nema skokova, sve je glatko:

 

Google filteri

Prijeđimo na zanimljiv dio članka. Pogledajmo pobliže “strašne” filtre i saznajmo zašto bi se mogli koristiti.

 

Google Panda

Godina pojavljivanja : 2011.

Odgovoran za : kvalitetu sadržaja.

Prije 11 godina Google programeri predstavili su novi filtar koji je počeo smanjivati ​​pozicije i uklanjati web resurse sa sadržajem niske kvalitete iz indeksa. Tada su se mnoge web stranice srušile i započela je nova era SEO-a.

Do sada se filter Google Panda smatra jednim od glavnih i dobro obavlja svoj posao. Kažnjava stranice sa sljedećim nedostacima:

Kupite SMS uslugu

Drugi nedostatak je potreba za stalnim

Društvene mreže bitno su oblikovale suvremeni svijet. Stvorili su načela javnog ugleda i omogućili ljudima s malim budžetom da promoviraju svoje usluge […]

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *