7 koraka do zajmova za obrtni kapital za mala poduzeća

Što trebate znati kako biste dobili kredit za obrtna sredstva za mala poduzeća? Nastavite čitati da biste saznali više!

Mnogi se poduzetnici u nekom trenutku tijekom svog poslovanja suočavaju s razdobljima niske poslovne aktivnosti. Neke industrije, poput građevinarstva i proizvodnje, obično se bave cikličkom prodajom, što znači da većinu svog prihoda ostvaruju tijekom određenih kvartala u godini.

Iako dan ili dva neće naštetiti vašoj ukupnoj dobiti, produženi intervali niskih prihoda mogu vas spriječiti u razvoju vašeg poslovanja. U ovom članku ćemo pogledati kako dobiti zajmove za obrtna sredstva za male tvrtke u 2022.

Što je zajam za obrtna sredstva?

Zajam za obrtna sredstva vrsta je zajma koji tvrtkama omogućuje financiranje svakodnevnih troškova kao što su stanarina, plaće, operativni troškovi ili jednostavno za uravnoteženje novčanog toka tijekom izvan sezone. Njihovi rokovi otplate su kratki, obično između 6 i 18 mjeseci. Ovisno o zajmodavcu, zajmovi za obrtna sredstva mogu se kretati od 5000 USD do 500 000 USD, iako mogu ići i više.

Vlasnici tvrtki koji se nalaze u razdobljima Kupite Bulk SMS uslugu niskih prihoda mogli bi razmotriti zajam za obrtna sredstva. Ove opcije financiranja osmišljene su upravo za ovaj problem, budući da se mnogim poduzećima u jednom ili drugom trenutku nađe potreban obrtni kapital .

kupiti masovnu sms uslugu

Umjesto da smanjite troškove u drugim

Područjima svog poslovanja, možete osigurati zajam za obrtna sredstva i nastaviti svojim putem do uspjeha, a da pritom zasjenite svoju konkurenciju.

Zajmovi za obrtna sredstva za mala poduzeća mogli bi biti ono što trebate da podignete svoje poslovanje na višu razinu, ali samo ako ste spremni za taj proces . Ovdje je sve što trebate znati o zajmovima za obrtna sredstva za mala poduzeća kako biste bili spremni za financiranje poslovanja.

Kako funkcioniraju zajmovi za obrtna sredstva za mala poduzeća?

Zajam za obrtna sredstva funkcionira SMO Guide: The Basics for Success on Social Media financiranjem svakodnevnih operacija poduzeća. Nključujući svakodnevne troškove kao što su stanarina, plaće i sve nepodmirene obveze duga. Ne koriste se za dugoročna ulaganja ili imovinu, već pokrivaju kratkoročne potrebe poduzeća.

U biti, to je novac koji koristite svaki dan, a vlasnici poduzeća moraju učinkovito upravljati svojim. Obrtnim kapitalom kako bi osigurali da imaju dovoljno resursa za plaćanje svojih troškova i obveza.

Ako to ne učine, ili ako naiđu na razdoblje niskih prihoda, morat će pronaći drugi način plaćanja tih troškova. Neki vlasnici tvrtki odluče smanjiti troškove u drugim područjima svog poslovanja kako bi preusmjerili resurse prema obrtnom kapitalu. Ali drugi odluče osigurati zajmove za obrtni kapital kako bi pokrili svoje troškove dok čekaju svoje profitabilnije mjesece .

Krediti za obrtna sredstva za mala poduzeća. Izvor: wallstreetmojo.com

Na primjer, građevinske tvrtke imaju tendenciju bfb directory preuzimati više ugovora u ljetnim mjesecima u usporedbi s ostatkom godine. Prihod koji ostvare tijekom tog vremena često je dovoljan da se njihovo poslovanje kvalificira kao profitabilno. No njihov bi ih poslovni model mogao ostaviti bez obrtnog kapitala tijekom mjeseci kada ne rade tako intenzivno.

Zajmovi za obrtna sredstva imaju kraće rokove otplate u usporedbi s drugim opcijama zajmova, obično između 6 i 18 mjeseci. Također imaju niže kamatne stope zbog kratkoročne prirode pozajmljivanja, ali možda ćete morati ponuditi kolateral ovisno o zajmodavcu.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *