Ulazni marketing za e-trgovinu

ražite li strategije e-trgovine za povećanje prodaje vašeg poslovanja? Da li ste eksperimentisali sa ulaznim marketingom? Ova metodologija vam može pomoći da povećate promet na vašoj web stranici i povećate postotak konverzija i prihoda.

A dobra vijest je da to možete početi primjenjivati ​​već danas!

U ovom postu objašnjavam sve korake za dizajniranje vaše strategije ulaznog marketinga za e-trgovinu i postizanje vaših ciljeva. Ne čekajte više!

 

Šta je ulazni marketing?

Glavni cilj Inbound marketinga je da kontaktira ljude koji su na početku procesa kupovine i da ih prati do konačne transakcije. Ova metodologija koristi skup nenametljivih marketinških i reklamnih tehnika, a temelji se na korištenju kvalitetnog i personaliziranog sadržaja za svaku fazu procesa, sve do lojalnosti kupaca.

Kakve će to rezultate donijeti mom projektu?

Inbound marketing je efikasna metodologija primenljiva na bilo koji sektor ili tip kompanije. Ako imate e-trgovinu, možete:Pomnožite broj kvalifikovanih kontakata (MQL) u vašoj bazi podataka sa 7,3 u prvoj godini.
Ostvarite značajno povećanje potencijalnih klijenata (pomnožite svoje registracije sa 3,8 prve godine).
Ostvarite više prometa na vašoj web stranici. Prema statistici, posete se množe za 4,7 prve godine.
Generirajte u prosjeku 11 potencijalnih klijenata + 1 kvalifikovanog potencijalnog klijenta sa samo 198 posjeta vašoj web stranici.

 

Povećajte promet sa organskih i direktnih kanala

(do 65%).
Projekt ulaznog marketinga poboljšava stopu konverzije za B2B kompanije.
Za B2C kompanije, inbound metodologija nudi povećanje akumuliranih posjeta.
Šta ulazni marketing može učiniti za moju e-trgovinu?
Projekt zasnovan na inbound metodologiji može ponuditi nekoliko prednosti za vaše poslovanje, ali zašto odabrati ulazni marketing za svoju internet prodavnicu? Stručnjaci HubSpot-a , platforme za upravljanje ulaznim projektima, nude nam neke ključeve za rezultate ulaznog marketinga za e-trgovinu:

Pretvorite promet u prodaju: 95% korisnika

koji posjete web stranicu ne kupuju ništa pri prvoj posjeti. Sa ulaznom strategijom možemo optimizirati proces kupovine od prve posjete, kreirajući određene odredišne ​​stranice, optimizirajući stranice proizvoda, personalizirajući e-poštu, itd.

Personalizirajte svoju marketinšku strategiju:

koristite proces kupovine i online ponašanje svojih korisnika kako biste prilagodili i personalizirali svaki korak ulazne strategije.
Pratite i pregledajte informacije: detaljno nadgledajte svoje korisnike, vizualizirajte njihov status u toku, bilježite informacije od njihove prve posjete Izvršna lista nivoa C posljednje kupovine.
Kao što sam spomenuo u početnom dijelu, ulazni marketing je metodologija koja prati korisnika tokom cijelog procesa kupovine. Zatim predlažem pregled 4 faze koje karakteriziraju ovaj proces: privlačnost, konverzija, obrazovanje i zatvaranje, te lojalnost.

 

 

Izvršna lista nivoa C

Kako primijeniti ulazni marketing na e-trgovinu u svakoj fazi procesa kupovine?

Inbound marketing je jedna od najčešće korištenih i najefikasnijih marketinških strategija e-trgovine za povećanje poslovne vidljivosti u pretraživačima i stvaranje prisustva brenda na digitalnom nivou. Zatim ću objasniti faze ove strategije i kako je možete implementirati u svojoj e-trgovini.1.1. Ključevi za ispravnu strategiju sadržajatubovi strategije sadržaja u projektu ulaznog marketinga za e-trgovinu su 3:

Persona kupca : Ovo je detaljan profil afb directory vašeg idealnog klijenta. Važno je da ga definirate kako biste znali kome se obraćate u svakom sadržaju koji razvijate u svojoj strategiji. Preporučujem da pročitate ovaj post ako želite saznati više detalja o ličnosti kupca i predlošku za kreiranje profila kupca vašeg proizvoda
Proizvod ili usluga : u e-trgovini, proizvod il

i usluga koju nudite također predstavlja vaš brend

može biti početna točka vaše marketinške kampanje na sadržaju jer je to element kojem posvećujete najviše pažnje. U ovom slučaju, stranica sa informacijama o kompaniji ili događajima na kojima dolazi primjer je informativnog sadržaja Obxectivo intelixente: como establecer obxectivos de mercadotecnia intelixente? potencijalnog klijenta.
SEO : uključuje niz tehnika optimizacije sadržaja kako bi dobili najbolje pozicioniranje u pretraživačima. Najrelevantnija stvar u strategiji marketinga sadržaja je odabir ključnih riječi za članke. U ovom postu objašnjavamo kako napraviti istraživanje ključnih riječi.
Već znate koji su stubovi u osnovi ulazne strategije za privlačenje. Sada predlažem pregled elemenata koji vam omogućavaju da ih primijenite kako biste privukli više prometa na svoju web stranicu. Hoćemo li nastaviti?

Da li vam se sviđa ono što čitate? Pretplatite se na blog!
Email *
vaš email
Pročitao sam i prihvatam Politiku privatnosti i kolačića .
1.2. Elementi koji vam pomažu da povećate promet na vašoj web stranici
Blog : u okviru strategije marketinga sadržaja, blog je važan element. Ako je vaš posao e-trgovina, kreiranje bloga će vam omogućiti da se predstavite svojoj publici kao lider u sektoru. Osim toga, on predstavlja vlastiti kanal koji stvara promet zahvaljujući vrijednim informacijama koje nudi i koje možete iskoristiti da biste privukli svoju ličnost kupca.
Ovo je ono što vam je potrebno da biste mogli kreirati blog za svoju e-trgovinu:
Definišite svoju ličnost kupca.
Odredite ciljeve vašeg bloga.
Proučite ključne riječi: ne zaboravite uključiti u svoj izbor ne samo ključne riječi koje se odnose na vaš proizvod ili uslugu, već i ključne riječi koje će vam pomoći da riješite probleme ličnosti vašeg kupca i pružite informacije. Na primjer, ako u svojoj e-trgovini prodajete kuhinjske sprave, nećete pričati samo o gadžetima, već ćete ići dalje i razmišljati o tome što bi još moglo zanimati vašu ličnost kupca (zdravo kuhanje, recepti, preporuke za hranu, itd.).
Primijenite SEO kriterije da pozicionirate svoje članke u pretraživačima.
Društveni mediji : društvene mreže su kanal koji vam omogućava da širite svoj sadržaj i istovremeno vam pomaže da uspostavite odnos sa svojom publikom. Vidljivost vašeg brenda i povećan promet samo su dvije od prednosti koje vam ovaj kanal može ponuditi u vašoj strategiji ulaznog marketinga. Za više detalja o odnosu ulaznog marketinga i društvenih medija, možete pročitati ovaj post.
Sektorske reference : tehnički su preporuke definirane i predstavljaju sve one blogove, časopise, korporativne stranice, itd., koji rade u vašem sektoru i mogu vam pomoći da širite svoje proizvode i usluge kako biste generirali više prometa i poboljšali svoju vidljivost. Nadalje, zahvaljujući vezama koje upućuju na vaš blog ili e-trgovinu, preporuke poboljšavaju vaš autoritet i pozicioniranje u pretraživačima.
Direktan promet : uključuje korisnike koji direktno pristupaju vašoj web stranici upisivanjem URL-a ili putem oznaka pretraživača. Ova vrsta prometa obično se povećava kada se događaji i brendiranje i offline marketinške akcije provode radi promocije brenda ili proizvoda.

Morate imati na umu da se povećan promet i vidljivost postiže i kroz PPC akcije, Facebook oglase, medijsko oglašavanje (radio, časopisi, televizija…) i druge SEM strategije koje su također uključene u inbound marketinške projekte.

1.3. Dodatni savjeti
U ovoj prvoj fazi putovanja kupca, također predlažem da pregledate ove točke kako biste postigli bolje performanse svoje strategije:

Optimizirajte svoju web stranicu:
Provjerite je li vaša web stranica prilagođena mobilnim uređajima.
Sadržaj je vaš saveznik: koristite pravi ton, stil i vrstu sadržaja da biste privukli ličnost svog kupca.
Odaberite atraktivne slike.
Pruža besprijekorno korisničko iskustvo:
Uključuje stranicu sa čestim pitanjima.
Provjerite da težina slika ne utječe na vrijeme učitavanja vaše web stranice.
U interakciji sa korisnikom uključuje module u kojima korisnik može učestvovati: komentare, svjedočanstva, slike koje dijeli na društvenim mrežama…
Faza 2. Konverzija (pretvorba)
Faza konverzije ima za cilj pretvoriti posjetu e-trgovini u zapis u našoj bazi podataka . Nalazimo se u fazi akvizicije i generiranja vodećeg korisnika, gdje anonimni korisnik postaje potencijalni klijent ostavljajući svoje lične podatke.

 

PPC kampanje i oglasi (Adwords, Facebook Lead Ads

Twitter oglasi, itd.). Možete koristiti ove tehnike ako želite ubrzati rezultate i postići veći broj kvalificiranih potencijalnih klijenata.
Ako želite više informacija o tome kako uhvatiti potencijalne klijente za svoju e-trgovinu, preporučujem da pročitate post ” Prihvatanje potencijalnih klijenata: šta je to i kako doći do mnogo i kvalificiranih? “.

2.2. Inboundizacija weba i e-trgovine
Inboundizacija vaše web stranice ili e-trgovine sastoji se od primjene niza tehnika ulaznog marketinga koje vam omogućavaju da postignete kratkoročnije rezultate .

Pre nego što definišete da li je ova tehnika najprikladnija u vašoj marketinškoj strategiji, pregledajte uslove da je primenite:

stranica mora imati značajan postotak organskog prometa.
Vaša baza podataka mora biti dovoljno dobra da omogući primjenu inboundization tehnika i omogući trenutne rezultate.
Kako se primjenjuje inboundization?

 

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *