10 CRM имейл маркетингови стратегии за сключване на повече сделки и по-бързо

Вероятно сте чували някъде на вятъра, че имейл маркетингът осигурява възвръщаемост на инвестицията (ROI) от $42 за всеки похарчен $1.

Това означава, че ако похарчите 1000 долара, можете да очаквате да върнете около $4200 приходи.

Без съмнение тогава искате да се потопите с главата напред в играта за имейл маркетинг и може би вече сте си осигурили приличен CRM за имейл маркетинг.

Сега сте в момента, в който е време да включите солидна CRM имейл маркетингова стратегия, нали.

Добре ето какво трябва да знаете:

CRM и софтуерните платформи за имейл маркетинг са традиционно различни неща.

CRM означава управление на взаимоотношенията с клиентите, а „CRM“ или „CRM софтуер“ е софтуерен пакет, който ви помага да развивате и подобрявате взаимоотношенията с вашите клиенти.

Обикновено включва функции като:

Функционалност за обаждания и SMS
Тръбопроводи за продажби
Отчитане и анализи
Възможности за управление на потенциални клиенти
Имейл (често чрез интеграция с вашия имейл доставчик)
Идеята тук е, че като подобрите връзката между вашата компания и вашите клиенти (настоящи и потенциални), по този начин ще увеличите продажбите, задържането и генерирането на приходи. Всички тези добри неща.

Софтуерът за имейл маркетинг (често наричан софтуер за автоматизация на имейл маркетинга), от друга страна, е свързан с имейли (а).

Този тип софтуерна платформа включва функции, които ви помагат да планирате изпращане на групови имейли до хора от маркетинговия ви списък.

Източник

Софтуерът за имейл маркетинг ви дава възможност да създавате имейли във формат HTML като този по-горе, както и да изпращате редовни имейли с обикновен текст, както бихте направили от Gmail или Outlook.

Ако си мислите „Хей, звучи сякаш има малко припокриване с тези два продукта“, прав сте.

Ето защо някои SaaS компании започнаха да обединяват CRM с платформи за имейл маркетинг, позволявайки на компаниите да имат достъп и до двете функции от един интерфейс.

Връзката между имейл маркетинга и CRM софтуера
Изграждането на силни връзки с вашите клиенти и потенциални клиенти е от решаващо значение за стимулиране на продажбите. Това е мястото, където се намесват CRM имейл маркетинг и капкови кампании, които работят ръка за ръка, за да подхранват потенциалните клиенти и да ги насочват към реализация.

Какво трябва да знаете:

Отминаха дните на управление на отделни платформи за вашия CRM и имейл маркетинг. Днес най-добрите CRM, като нашия собствен Изпълнителен списък на ниво С Ringy, предлагат вградени възможности за имейл маркетинг, рационализирайки вашия работен процес и увеличавайки максимално ефективността.

Изпълнителен списък на ниво С

Как работи:

Вместо да жонглира с две системи, вашият CRM безпроблемно интегрира инструменти за имейл маркетинг, което ви позволява да:

Сегментирайте аудиторията си: Създайте Πώς να γράψετε ένα μαγνητικό Call To Action με copywriting целеви. Jимейл кампании aob directory въз основа на конкретни данни за клиентите (интереси, история на покупките и т.н.) за по-високи нива. Rна отваряне и ангажираност.
Автоматизиране на капкови кампании: Настройте поредица от предварително написани имейли. Hзадействани от действия на потребителите (напр. посещения на уебсайтове, изоставени колички), за да подхранвате. Tпотенциални клиенти и да поддържате марката си водеща.
Персонализирана комуникация: Инжектирайте имена. Wна клиенти, препоръки за продукти и подходящо съдържание в имейли за по-въздействащо изживяване.
Ползите:

Имейл маркетингът подобрява продажбите

94% увеличение на процента на отворени имейли (постигнато чрез сегментиране. Повече за това скоро).
По-силно подхранване и комуникации.
Увеличение на продажбите от 7% или повече.
Възстановете до 4% от продажбите от изоставяне на количката за пазаруване в електронната търговия
И така, това е доста ясно заключение тогава:

Внедряването на CRM с възможности за имейл маркетинг. Jще ви помогне да продавате повече, да продавате по-бързо и да продавате по-добре.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *