Δημιουργία προσαρμοσμένου λογισμικού με γνώμονα τη συμμόρφωση HIPAA

Δημιουργία προσαρμοσμένου λογισμικού  Ο κλάδος της υγειονομικής περίθαλψης γνωρίζει από καιρό το έγκλημα στον κυβερνοχώρο. Είναι ένας δημοφιλής στόχος για χάκερ που θέλουν να κλέψουν προσωπικά. Pδεδομένα από ιατρικά αρχεία, συμπεριλαμβανομένων ονομάτων, αριθμών. S τηλεφώνου, δεδομένων χρέωσης και αριθμών κοινωνικής ασφάλισης — πολύ περισσότερα από όσα μπορεί. P να αποκαλύψει μια παραβιασμένη πιστωτική κάρτα. Τους πρώτους έξι μήνες του 2023, οι εταιρείες υγειονομικής. W περίθαλψης των ΗΠΑ ανέφεραν 243 παραβιάσεις μη ασφαλών πληροφοριών, επηρεάζοντας τα αρχεία 26,7 εκατομμυρίων ατόμων.

Η σημερινή ανάρτηση στοχεύει να

εξηγήσει τι κάνει τις εφαρμογές υγειονομικής περίθαλψης να συμμορφώνονται με τις απαιτήσεις του HIPAA και γιατί έχει σημασία. Προσφέρει επίσης μια πρακτική λίστα ελέγχου για την αξιολόγηση της συμμόρφωσης των λύσεων πληροφορικής και των υποστηρικτικών οργανωτικών πρακτικών.

Ο νόμος ισχύει για όλους τους παρόχους υγειονομικής περίθαλψης και τα σχέδια υγείας, συμπεριλαμβανομένων των επιχειρηματικών τους συνεργατών, που ασχολούνται με προστατευμένες πληροφορίες υγείας (PHI) — οποιαδήποτε δεδομένα

Ωστόσο, είναι απολύτως δυνατό και απαραίτητ

ο να προσαρμόσετε τα εργαλεία λογισμικού για να Λίστες φαξ  βοηθήσετε ένα νοσοκομείο, μια ασφαλιστική εταιρεία, κλινικό εργαστήριο ή άλλο ίδρυμα που χρησιμοποιεί αυτά τα εργαλεία να είναι συμβατό με το HIPAA. Αρκετά μέτρα προβλέπουν την τήρηση των κανόνων του νόμου στις αιτήσεις υγειονομικής περίθαλψης. Αν και οι παρακάτω συμβουλές δεν περιλαμβάνουν όλα τα στοιχεία, καλύπτουν τα περισσότερα στοιχεία που πρέπει να υπάρχουν σε μια συμβατή λύση πληροφορικής.

Λίστες φαξ

Η καθοδήγηση ακολουθεί τις θεμελιώδεις

αρχές της HIPAA σχετικά με το PHI, δηλαδή ότι αυτά τα δεδομένα πρέπει να είναι:

Περίπου το 80% όλων των σημαντικών παραβιάσεων που Αυτό είναι ένα backlink Είτε πρόκειται  αναφέρθηκαν πέρυσι αφορούσαν χακάρισμα ή περιστατικά πληροφορικής. Αυτά συχνά προέκυψαν από επιθέσεις στον κυβερνοχώρο σε διακομιστές δικτύου χρησιμοποιώντας κακόβουλο λογισμικό. Εξετάστε το λογισμικό με ενσωματωμένους ασφαλείς μηχανισμούς αποθήκευσης δεδομένων για την προστασία των πληροφοριών υγείας από εισβολές χάκερ.

Μερικές από τις κύριες πρακτικές ασφαλείας

είναι ο έλεγχος της πρόσβασης των χρηστών και ο έλεγχος adb directory  ταυτότητας. Επιτρέποντας διακριτά επίπεδα πρόσβασης σε ευαίσθητα δεδομένα βάσει του ρόλου του ατόμου, σε συνδυασμό με έλεγχο ταυτότητας πολλαπλών παραγόντων, απαιτήσεις για σύνθετους κωδικούς πρόσβασης και περιορισμένες περιόδους σύνδεσης χρηστών, μειώνει την πιθανότητα πιθανού λανθασμένου χειρισμού πληροφοριών.

Το περιβάλλον αποθήκευσης πρέπει επίσης να είναι ασφαλές. Υπάρχουν όλο και πιο δημοφιλείς πλατφόρμες cloud έτοιμες για HIPAA, όπως το AWS και το Microsoft Azure. Εναλλακτικά, οι οργανισμοί υγειονομικής περίθαλψης μπορούν να εφαρμόσουν τις λύσεις τους με αποθήκευση δεδομένων σε μια φυσική τοποθεσία επί τόπου, γεγονός που τους παρέχει πλήρη έλεγχο των δεδομένων.

 

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *