Van onzekerheid naar permacrisis hulpmiddelen voor een nieuw tijdperk

Van onzekerheid naar permacrisis: hulpmiddelen voor een nieuw tijdperk
Twintig jaar geleden waren beslissingen bij het vervoeren van goederen van de ene plaats naar de andere relatief eenvoudig: ze werden in principe genomen op basis van twee factoren: de transittijd en de prijs. Later werd er een derde criterium aan toegevoegd: duurzaamheid. Tegenwoordig is alles veranderd en is het noodzakelijk om meerdere dimensies in gedachten te houden bij het beheer van de supply chain. Tools zoals generatieve AI kunnen ons helpen nieuwe logistieke uitdagingen aan te gaan.

Momenteel bestaan ​​er verschillende factoren naast elkaar die de manier waarop we omgaan met onze toeleveringsketens transformeren. Los daarvan is geen van hen sterk genoeg geweest om het traditionele paradigma te veranderen, maar de convergentie beproevingen en 2024 Bijgewerkt telefoonnummer Lead van wereldwijd van deze factoren die het mondiale ecosysteem bepalen waarin we opereren, heeft ervoor gezorgd dat we nu met een nieuwe realiteit worden geconfronteerd.

Het is een realiteit die nauw

2024 Bijgewerkt telefoonnummer Lead van wereldwijd

Verbonden is met het heersende mondialiseringsmodel, waarin de wereld die de geboorte zag van concepten als fast fashion, de opkomst van de elektronische handel, het ‘just in time’ van de auto-industrie of de massificatie van consumptiegoederen in volle transformatie is. proces. Om door dit nieuwe tijdperk te navigeren moeten we de juiste instrumenten implementeren, maar bovenal moeten we onze manier om besluitvorming te begrijpen heroverwegen.

Van de integrale logistiek tot de supply chain Laten we bij het begin beginnen. Het concept ‘toeleveringsketen’ werd populair door de toename van de handelsspanningen tussen de Verenigde Staten en China in het afgelopen how to deal with killer lecturers decennium, en ging definitief viraal na de COVID-19-pandemie. Ondanks dat het ‘marketiniaans’ en pakkender is dan de term ‘logistiek’, verwijst het nog steeds naar wat in de sector bekend stond als ‘integrale logistiek’. Dat wil zeggen dat het inspeelt op een strategisch in plaats van een tactisch idee van de keten.

Door inhoud aan het concept te

Door inhoud aan het concept te geven, naast een bepaalde vorm van management, zouden we kunnen bevestigen dat het verwijst naar de reeks verschillende activiteiten die betrokken zijn bij de productie en distributie van een goed (inclusief omgekeerde logistiek), evenals de onderlinge verbinding hiervan via logistieke processen. . Het proces altijd vanuit een totaalperspectief (strategie) begrijpen.

Daarom durf ik te stellen dat, ondanks de herdefinitie van de terminologie, veel van de situaties waarmee we vandaag de dag worden geconfronteerd – onzekerheid, storingen, desinformatie, onveiligheid, piraterij en dergelijke – niet exclusief zijn voor onze tijd. Wat nieuw is en de situatie uitzonderlijk maakt, is de spend cmb directory hours snelheid waarmee ze elkaar overlappen, evenals de intensiteit ervan en het gebrek aan controle erover.

In de Galerij van de Koninklijke Verzamelingen, die in juli 2023 in Madrid werd ingehuldigd, kunt u monsters van marmer uit het Koninklijk Paleis bekijken voor de

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *